hvad er tinglysning

Hvad er tinglysning?

Her kan du få et overblik over hvad tinglysning er, hvilke former for tinglysning der findes og hvad prisen er for at tinglyse.

Tinglysning er en offentlig registrering af rettigheder over eksempelvis fast ejendom i form af; skøder, pant og retsforfølgning som f.eks. konkurs.

Hos Skøde og Juristhuset tilbyder vi en professionel ansvarsforsikring i forbindelse med skødeskrivning ved tinglysning af ejendomme, og du kan derfor være sikker på en tryg behandling af din tinglysning.

Du kan læse mere om tinglysning af ejendomme her

Tinglysning gælder dog ikke kun fast ejendom. Her er en kort oversigt over andre områder som også skal tinglyses:

  • Rettigheder over en andel i en andelsboligforening. Et centralt register hvor kreditorer eksempelvis kan tinglyse pant og udlæg.
  • Ægteskabspagter. Ægtefæller har automatisk formuefællesskab når de bliver gift. Hvis de i stedet ønsker særeje, kræver dette en tinglyst ægteskabspagt. Denne kan laves før eller under ægteskabets indgåelse, men vær opmærksom på at det kræver begge parters enighed. 
  • Rettigheder over biler, campingvogne og lignende. Hvis du skal købe en brugt bil er det en god idé at undersøge om der er registreret gæld i køretøjet, da denne gæld i så fald vil blive dit ansvar.

Al tinglysning foregår i dag digitalt. Det digitale tinglysningssystem blev indført i Danmark i 2009, som det første land i verdenen. Du kan lave forespørgsler på tinglysninger eller oprette nye tinglysninger her.

Hvad koster en tinglysning?

Prisen på en tinglysning afhænger af hvilken form for tinglysning du ønsker. Tinglysning af ægtepagt har en tillysningsafgift på 1.660 kr., mens en skifteretsattest for arvinger koster 1.660 kr. samt en afgift på 0,6% af boets værdi.

Det er gratis at lave forespørgsler på eksisterende tinglysninger eller at fjerne dine eksisterende tinglysninger. 

Hvad koster tinglysning af skøde?

Et skøde koster 1660 kr. samt en afgift på 0,6% af ejerskiftesummen eller ejendomsværdien. En bolig til en værdi af 500.000 kr. koster eksempelvis 4.660 kr., mens en bolig til 10.000.000 kr. vil koste 61.660 kr. at tinglyse.

Vi kan hjælpe dig med at få styr på papirerne

Hos Skøde og Juristhuset har vi mere end 20 års erfaring med boligkøb og udfærdigelse af skøder til tinglysning af ejendomme. Vi tilbyder en kort ekspeditionstid og konkurrencedygtige priser. Du kan kontakte os allerede i dag, for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med tinglysning af din ejendom eller salg af bolig.

Ring til os på telefon 60 61 76 78 eller skriv en email til sj@skoedeogjuristhuset.dk.

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked
er sendt

sj€skoedeogjuristhuset.dk 60 61 76 78 40 22 00 13