Hvad er en ægtepagt?

Hvad er en ægtepagt?

Skab sikkerhed med en ægtepagt

En ægtepagt er et juridisk bindende dokument, som viser, hvordan de økonomiske midler bliver fordelt, når I bliver gift. Hvis I ikke opretter en ægtepagt, så får I automatisk tildelt fælleseje.
Det kan virke som en meget praktisk foranstaltning, som virker irrelevant på det pågældende tidspunkt, men det er vigtigt at tale om, hvad der skal ske, hvis I en dag bliver skilt.

Hvorfor lave en ægtepagt?

Hvis du ønsker at blive gift med en, som måske har opbygget sig en stor gæld gennem sin fortid, og du ikke ønsker at hæfte for den ved en eventuel skilsmisse, så kan I få udformet et særeje i jeres ægtepagt. Det samme gælder, hvis du tager en stor formue med ind i ægteskabet, som du ikke ønsker at dele med din partner ved en eventuel skilsmisse.

I kan også vælge at lave delvist ægtepagt særeje og delvist fælleseje. Det kunne f.eks. være, at din partner har taget nogle værdifulde genstande med ind i ægteskabet, som han ikke ønsker at dele ved skilsmisse, men til gengæld vil han gerne dele det hus, som I har købt sammen, selvom det eksempelvis kun er hans navn, der står på skødet.

Du kan læse mere om fordele ved ægtepagt her.

Hvem udarbejder en ægtepagt og hvad er en ægtepagt?

Det er advokaten, som skal stå for at udarbejde jeres ægtepagt. Det er altid bedst at bruge en professionel til at varetage disse typer opgaver. Det er et dokument, der kan have store konsekvenser for din fremtid, og det er derfor vigtigt at have styr på alle økonomiske og juridiske aspekter.

Jeres jurist eller advokat kan rådgive jer ud fra jeres specifikke situation, og sørge for at informere jer nærmere om de forskellige typer af ægtepagter, som findes. Derudover også hvilke områder i en ægtepagt, I selv skal være opmærksomme på i forbindelse med fx pensionsopsparinger, hvor der gælder særlige regler.

Gå ikke på kompromis med trygheden

En ægtepagt er til for at skabe tryghed og sikre jer begge, hvis I skulle beslutte at gå hver til sit. Derfor er en ægtepagt ikke noget, man bør vælge fra – og slet ikke på grund af prisen. Hos Boligpartneren tilbyder vi rådgivning og sagsbehandling af ægtepagt til konkurrencedygtige priser, hvor alle kan være med.

Se prislisten med ægtepagt pris her.

Kontakt os og hør mere om, hvad er ægtepagt

Er du stadig i tvivl om, hvad er en ægtepagt, og om det er relevant for din/jeres situation, er du altid velkommen til at kontakte Boligpartneren. Vi står klar til at rådgive og yde juridisk omkring dine muligheder for udarbejdelse af en ægtepagt, og hvilke fordele der er ved en ægtepagt.

Du finder vores kontaktoplysninger her.

Læs også:

Vi tilbyder altid en uforpligtende og gratis samtale

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt