Hvad er en købsaftale

Hvad er en købsaftale?

Der er meget at holde styr på, når du skal købe eller sælge bolig. Undgå fejl eller ubehagelige overraskelser i købsaftalen

Uanset om du skal købe eller sælge bolig bliver det hurtigt en kompliceret proces med meget at holde styr på og mange valg at træffe. En af de ting du skal være opmærksom på er købsaftalen (førhen kendt som slutseddel), som er det juridiske dokument, der fungerer som aftalen mellem køber og sælger af en bolig.

Vi vil altid anbefale, at der gøres brug af juridisk bistand i forbindelse med køb og salg af fast ejendom, da købsaftaler typisk er omfattende og komplicerede dokumenter med juridiske forpligtelser.

Hvad er en købsaftale?

Købsaftalen er en kontrakt, og det er her at vilkår, som overtagelsesdato, pris for boligen, boligens fysiske forhold, eventuel garantistillelse samt andre vilkår og forbehold står beskrevet. Købsaftalen er bindende, når begge parter har underskrevet dokumentet, og dermed er aftalen om køb af bolig indgået. Processen er typisk således, at køber underskriver aftalen først, hvorefter sælger kan vælge at acceptere aftalen ved også at underskrive.

Boligpartneren er specialiserede i netop bolighandler og tilbyder både udfærdigelse og gennemgang af købsaftaler. Vi kan være behjælpelige, hvad end du er køber eller sælger, og om du søger bistand til hus salg/køb, købsaftale lejlighed eller købsaftale sommerhus.

Læs mere om juridisk bistand ved en boligadvokat her.

Udfærdigelse af købsaftale – Undgå faldgruber, når du sælger bolig

Hvis der bruges mægler til salget af ejendommen, vil købsaftalen typisk være udformet af mægleren. Mange vælger dog at spare salæret og sælge boligen selv.

Når du har besluttet dig for selv at stå for bolighandlen, er der meget at holde styr på. Det kan være en stresset periode, og er der ikke styr på det juridiske, kan det få alvorlige konsekvenser, særligt hvis købsaftalen ikke er udformet korrekt, da det fungerer som en kontrakt. Lad derfor Boligpartneren stå for at udfærdige købsaftalen, så du undgår faldgruber.

Vil du gerne undgå faldgruber? Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med udfærdigelse af købsaftale her.

Vi har mange års ekspertise og specialviden om bolighandler, og kan få dig sikkert gennem bolighandlen. Vi sørger for at udfærdige et købsaftale dokument, når du har fundet den rette køber til din bolig. Vi sikrer, at aftalen juridisk set omfatter det, du ønsker at aftale med køber, så du undgår, at der er fejl i købsaftalen.

Står du og skal købe hus? Læs mere og kontakt os her.

Få gennemgået købsaftalen – Få tryghed som køber

Når du som køber har fundet drømmeboligen er det også afgørende, at købsaftalen er i orden, så du kan føle dig tryg ved at indgå i kontrakten. Købsaftaler er typisk skrevet i juridisk sprog og kan alt i alt fylde flere hundrede sider. Køb af fast ejendom er en stor og økonomisk vigtig beslutning, og det er derfor afgørende at have forståelse for købsaftalens indhold.

Som køber skal du også være opmærksom på, at købsaftaler ofte er skrevet af mægleren, og dermed i sælgers interesser. Vi fraråder derfor altid at underskrive en købsaftale uden et ’Advokatforbehold’, som vil sikre, at du kan fortryde aftalen, såfremt din advokat finder årsag til dette.

Boligpartneren kan foretage en grundig gennemgang af din købsaftale. På den måde sikres du som køber, at vilkårene i aftalen er juridisk i orden, samt at du er enig i disse og har fuld forståelse for konsekvenserne heraf.   

Læs mere om gennemgang af købsaftale her.

Vi giver dig en god pris

Vi har nogle af markedets bedste priser, men det betyder ikke, at du skal frygte for kvalitet eller service. Vi er en netvirksomhed, hvilket blandt andet vil sige, at vi ikke har faste udgifter til for eksempel lokaler, receptionister og andet, som mange andre juristfirmaer har. Det kommer dig til gode, da vi kan tilbyde dig særligt lave priser for vores ydelser. På den måde kan du bruge dine penge på dét, der virkelig betyder noget. Samtidig sætter vi en ære i at yde god service samt sørge for vores kunders tryghed og tilfredshed.

Hør mere om hvordan vi kan hjælpe dig

Vi kan sikre dig en tryg handel af hus, lejlighed eller sommerhus. Vil du høre mere om, hvad er en købsaftale, eller have et uforpligtende tilbud på advokat købsaftale pris? Tøv ikke med at tage fat i os - Vi er her for at hjælpe dig.

Kontakt os i dag.

Læs også:

Vi tilbyder altid en uforpligtende og gratis samtale

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt