Hvad er tinglysning

Hvad er tinglysning?

Her kan du få et overblik over hvad tinglysning er, hvilke former for tinglysning der findes og hvad prisen er for at tinglyse.

Tinglysning er en offentlig registrering af rettigheder over eksempelvis fast ejendom i form af; skøder, pant og retsforfølgning som f.eks. konkurs.

Hos Boligpartneren tilbyder vi en professionel ansvarsforsikring i forbindelse med skødeskrivning ved tinglysning af ejendomme, og du kan derfor være sikker på en tryg behandling af din tinglysning.

Du kan læse mere om tinglysning af ejendomme her

Tinglysning gælder dog ikke kun fast ejendom. Her er en kort oversigt over andre områder som også skal tinglyses:

  • Rettigheder over en andel i en andelsboligforening. Et centralt register hvor kreditorer eksempelvis kan tinglyse pant og udlæg.
  • Ægteskabspagter. Ægtefæller har automatisk formuefællesskab når de bliver gift. Hvis de i stedet ønsker særeje, kræver dette en tinglyst ægteskabspagt. Denne kan laves før eller under ægteskabets indgåelse, men vær opmærksom på at det kræver begge parters enighed. 
  • Rettigheder over biler, campingvogne og lignende. Hvis du skal købe en brugt bil er det en god idé at undersøge om der er registreret gæld i køretøjet, da denne gæld i så fald vil blive dit ansvar.

Al tinglysning foregår i dag digitalt. Det digitale tinglysningssystem blev indført i Danmark i 2009, som det første land i verdenen. Du kan lave forespørgsler på tinglysninger eller oprette nye tinglysninger her.

Vi kan hjælpe dig med at få styr på papirerne

Hos Boligpartneren har vi mere end 25 års erfaring med boligkøb og udfærdigelse af skøder til tinglysning af ejendomme. Vi tilbyder en kort ekspeditionstid og konkurrencedygtige priser. Du kan kontakte os allerede i dag, for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med tinglysning af din ejendom eller salg af bolig.

Kontakt os her.

Læs også:

Vi tilbyder altid en uforpligtende og gratis samtale

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt