Særeje

Særeje

Når I skal giftes er det en god ide, at I sætter jer ind i både fælleseje og særeje. Boligpartneren rådgiver jer, så I trygt kan glæde jer til brylluppet.

Det er ved dansk lov bestemt, at ægtefæller kan indgå aftale om særeje efter nærmere bestemte regler. Fælleseje eksisterer som regel, såfremt der ikke er andet bestemt i ægteskabet. I nyere tid er det blevet besluttet, at der skelnes mellem særeje ved skilsmisse og ved død, som nu skal kaldes fuldstændigt særeje.

Få også juridisk bistand til testamente.

Vi udarbejder særeje, der passer til jeres situation

Det kan være svært at vide præcis, hvilke regler der gør sig gældende i særeje ved ægteskab, derfor vejleder vi jer til den bedste løsning. I sidder måske med spørgsmålet, hvad er særeje? Hvor det overordnet kan besvares med, at det er en særlig deleregel, når to parter skal skilles. Pensionsopsparing er blandt andet et relevant emne i forhold til særeje ved skilsmisse. Der er forskel på pensionsordninger og lidt forenklet udtrykt, kan de oftest ses som særeje og ikke fælleseje. Det gifte par bør under alle omstændigheder overveje, hvordan de ønsker at være stillet ved pensioneringen, da der kan være stor forskel på jeres pensionsopsparinger.

Vi tilbyder juridisk bistand ægtepagt.

Et valg om særeje i fællesskab

Bor I sammen og vælger at gå over i ægteskabet, med et rent særeje vil de samme regler, som I har haft inden I giftede jer, være gældende. Det betyder at I stadig har mulighed for at beslutte, hvilke værdier I ønsker at dele i tilfælde af skilsmisse. Ligesom I med stor sandsynlighed stadig vil anskaffe jer nye ting i fællesskab i løbet af ægteskabet, som I gjorde da I boede sammen før I valgte at blive gift. Ved rent særeje, får I mulighed for selv at bestemme hvad der skal være fælleseje, eksempelvis bil, ejendom eller opsparingskontoer. Det er således kun det man har bestemt skal være fælles, der vil være det. Ønsker I fuldstændig særeje eller aftale om eksempelvis formuer, er det muligt at aftale en ægtepagt.

Du kan finde en prisliste over vores forskellige ydelser her.

Kontakt Boligpartneren her.

Læs også:

Vi tilbyder altid en uforpligtende og gratis samtale

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt