Ejerbolig eller andelsbolig - hvad skal jeg vælge

Ejerbolig eller andelsbolig - Hvad skal du vælge? 

Mange potentielle boligkøbere er i tvivl om hvilken boligform, der bedst kan svare sig. Det korte svar er, at det afhænger meget af individuelt temperament og økonomi.

I det følgende indlæg forsøger vi at give dig et overblik over fordele og ulemper ved begge boligtyper.

Fordele og ulemper ved andelsbolig

En af de mest umiddelbare fordele ved at købe andelsbolig er den billige ”husleje”, som skyldes, at andelsværdien er underlagt maksimalpriser. Desuden vil der i ældre andelsboligforeninger ofte være et loft på boligafgiften.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har mulighed for at tegne et realkreditlån, hvis du køber andelsbolig. Det betyder, at den lave ydelse hurtigt kan blive udlignet, hvis indskuddet eller boligafgiften er meget høj.

Desuden kan andelsboligformen hurtigt sætte en stopper for dine planer, hvis du ønsker at renovere eller bygge om i din kommende bolig. Større ombygninger kræver nemlig andelsboligforeningens godkendelse, og således får du ikke samme indflydelse og frihed, som det er tilfældet med en ejerbolig.

Fordele og ulemper ved ejerbolig

Den største fordel ved ejerboligformen er muligheden for at spare penge op. Hvis ejendommen beholder sin værdi, vil der på sigt være en pæn opsparing at hente – hvis du vel at mærke har valgt et afdragsfrit lån.

Naturligvis er der også ulemper ved ejerboligformen – eksempelvis risikoen for at du taber penge på din bolig. Og hvis du ikke kan sælge til den ønskede pris, kan du komme til at sidde stavnsbundet i din bolig. En anden ulempe ved at købe ejerbolig er, at det i sidste ende er banken eller realkreditforeningen, som afgør om du kan købe eller ej, hvis du har behov for et lån.

Hvis du vil vide mere

Hvis du har brug for yderligere køberådgivning, er du altid velkommen til at kontakte Boligpartneren.

Hvad koster en boligadvokat mon? Er du interesseret i at vide det, så kan du med fordel klikke her.

Vi har mere end 25 års erfaring med juridisk boligrådgivning, og vi rådgiver dig igennem hele din købs- eller salgsproces.

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt