Udfærdigelse af købsaftale

Husk at undersøge økonomien, når du køber andelsbolig

Det kan være svært at gennemskue økonomien i en andelsbolig, og derfor er det en god idé at kigge den grundigt efter i sømmene, inden du kaster dig ud i køb af en andelsbolig.

Andelsbolig kan være en attraktiv boligform. Dels er andelsboliger underlagt maksimalpriser, og mange andelsboligforeninger fastholder en lav boligafgift. Desuden er boligformen ofte meget fællesskabsorienteret, og der vil som regel være et stærkt socialt netværk blandt beboerne.

Undersøg økonomien i foreningen

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at undersøge andelsboligforeningens økonomi og fremtidige planer. Der kan eksempelvis være stor gæld i foreningen, hvilket i sidste ende kan påvirke din egen økonomi. Foruden kan det også godt betale sig at undersøge, om der er planer om større renoveringer, som kan give ekstra udgifter på dit fremtidige budget.

Overvej fremtiden

Det er også en god idé at undersøge din egen økonomi, inden du køber andelsbolig. Det er muligt, at din økonomi er pæn lige nu. Men hvad med om 10 år? Og hvilke konsekvenser vil det få for dig, hvis vurderingen af ejendommen falder, eller hvis eventuelle variable lån i foreningen giver rentestigninger, som gør din husleje dyrere?

Få styr på de juridiske og økonomiske konsekvenser

Selv om du har lavet et stort forarbejde, kan det være svært at få det fulde overblik som menig andelsboligkøber. Derfor kan det også godt svare sig, at du allierer dig med en rådgiver, som kan give dig en grundig forståelse for både de juridiske og økonomiske konsekvenser af dit boligkøb.

Hos Boligpartneren har vi mere end 25 erfaring med at rådgive omkring boligkøb- og salg, og vi har således de bedste forudsætninger for at guide dig på rette spor i den store boligjungle.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du mangler råd og vejledning om dit andelsboligkøb.

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt