Udfærdigelse af købsaftale

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er et juridisk bindende dokument, som viser hvordan de økonomiske midler bliver fordelt, når I bliver gift. Hvis I ikke opretter en ægtepagt, så får I automatisk tildelt fælleseje.

Det kan måske virke en smule uromantisk, men det er absolut en nødvendighed at tale om, hvad der skal ske, hvis I en dag skulle blive skilt.

Hvis du ønsker at blive gift med en, som måske har opbygget sig en stor gæld gennem sin fortid, og du ikke ønsker at hæfte for den ved en eventuel skilsmisse, så kan I få udformet et særeje i jeres ægtepagt. Det samme gælder, hvis du tager en stor formue med ind i ægteskabet, som du ikke ønsker at dele med din partner ved en eventuel skilsmisse.

I kan også vælge at lave delvist særeje og delvist fælleseje. Det kunne eksempelvis være, at din partner har taget nogle værdifulde genstande med ind i ægteskabet, som han ikke ønsker at dele ved skilsmisse, men til gengæld vil han gerne dele det hus, som I har købt sammen, selvom det eksempelvis kun er hans navn, der står på skødet.

Hvem udarbejder en ægtepagt og hvad er en ægtepagt ?

Det er din/jeres advokat som skal stå for at udarbejde jeres ægtepagt. Det er altid det bedste at bruge en professionel til at varetage disse typer opgaver. Det er et dokument, der kan have store konsekvenser for din fremtid, og det er derfor vigtigt at have styr på alle økonomiske aspekter.

Jeres jurist eller advokat kan rådgive jer ud fra jeres specifikke situation, og sørge for at informere jer nærmere om de forskellige typer af ægtepagter, som findes. Derudover også hvilke områder i en ægtepagt, I selv skal være opmærksomme på i forbindelse med fx pensionsopsparinger, hvor der gælder særlige regler.

Der er netop vedtaget en ny lov, som sørger for, at en persons pensionsopsparing følger den enkelte person gennem hele livet, uanset hvad der måtte ske. Derfor er det også vigtigt, at I taler om, hvad der skal ske med pensionsopsparingen, hvis en af jer går bort.

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Skøde & Juristhuset og høre mere om dine muligheder for udarbejdelse af en ægtepagt, og hvilke fordele der er ved en ægtepagt.

Udfærd

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt

sj€skoedeogjuristhuset.dk 40 22 00 13