Udfærdigelse af købsaftale

Hvordan kommer ægtefællen på skødet?

Er du også fortvivlet over, hvordan kommer ægtefællen på skødet?

Når man køber en ejendom, er skødet en vigtig del af handlen. Skødet er nemlig det dokument, som giver ejeren det formelle ejerskab over boligen. Det er naturligvis den person, der står på skødet, som er den retmæssige ejer. Når ægtepar køber bolig sammen, hænder det dog, at det kun er den ene part, som får sit navn på skødet. Og det kan give økonomisk besvær for den anden ægtefælle.

Hvis uheldet skulle være ude

Der er situationer, hvor det kan være uhensigtsmæssigt kun at have ét navn stående på skødet – eksempelvis tilfælde af skilsmisse. Lad os forestille os et ægtepar, som går fra hinanden. Begge ægtefællers løn er løbende gået til at nedbringe gælden i den fælles bolig. Dog er det kun mandens navn, der står på skødet. Det vil faktisk betyde, at han – juridisk set – er den eneste retmæssige ejer af boligen.

Hvis begge ægtefællers aktiver overstiger deres gæld, har det som sådan ingen betydning for opgørelsen og delingen af boet. Men hvis mandens gæld overstiger værdien af hans aktiver, vil konen ikke kunne få andel i ejendommens friværdi – på trods af et eventuelt formuefællesskab. Det kan altså give den ægtefælle, som ikke står på skødet en kedelig økonomisk overraskelse, hvis uheldet skulle være ude.

Sådan kommer ægtefællen på skødet

Hvis I ønsker, at begge ægtefæller skal være formelle ejere af boligen, skal I have tinglyst et nyt skøde. I praksis foregår det ved, at der skrives et nyt skøde, som supplerer det oprindelige. Foruden skal kreditforeningen registrere den nye medejer.

Hvis I ønsker at få skrevet et supplerende skøde, eller hvis I vil høre mere om fordele og ulemper ved at have begge ægtefæller på skødet, er I naturligvis altid velkommen til at kontakte Boligpartneren.


Vi står altid klar med råd og vejledning.

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt