Skødeskrivning

Skødeskrivning

Få professionel hjælp med skødet

Der står meget på spil, når du er ved at afslutte en hushandel. Noget af det vigtigste er at få skrevet et ordentligt skøde, der sikrer, at alle regler og formalia overholdes. Hos Boligpartneren er vi eksperter i at skrive skøder, der er juridisk vandtætte, så senere problemer med tinglysningen undgås. En professionel skødeskrivning er nemlig alfa og omega, når der skal tinglyses. Derfor kan det også betale sig, at skødeskrivningen foretages af kompetente og erfarne hænder. En ejendomsmægler er sælgerens repræsentant, og derfor er det sikreste for dig som køber at få en professionel boligadvokat til at varetage dine interesser. På den måde undgår du at havne i en situation, hvor utydelige forhold kommer til at skabe udfordringer med boligkøbet senere i forløbet.

Det er muligt selv at skrive sit skøde, men er dette ikke udarbejdet korrekt, kan der hurtigt opstå problemer med at få det formelle ejerskab over din kommende ejendom, og vi anbefaler ikke, at du selv står for skødeskrivningen. Udfærdigelse af skøde er nemlig en proces, der kan indeholde mange faldgruber, som er svære at undgå uden den rette juridiske viden og erfaring.

Derfor tilbyder Boligpartneren dig den professionelle håndsrækning, der betyder, at dit skøde bliver tinglyst korrekt.

Vi laver en grundig og professionel gennemgang af alle de dokumenter, der vedrører din bolighandel, og vi rådgiver dig, så du kommer godt igennem processen fra start til slut. Vi hjælper dig med både rådgivning, udarbejdelse af skøde, tinglysning samt en refusionsopgørelse. Brug altid professionel til hjælp til skødeskrivning - se mere her.

Hvad er skødeskrivning?

Et skøde er det dokument, der giver dig, som køber, retten til sælgers bolig. Det er et dokument, som indeholder oplysninger om blandt andet ejendommen, partnerne, overtagelsen, finansieringen og købesummen. Ved et hussalg bliver skødet sendt til tinglysning, så du som køber kan få registreret din ret over den købte bolig. Et skøde er derfor ikke en købsaftale eller en gengivelse af en indgået købsaftale. Det er blot et dokument, som opsummerer oplysningerne og giver køberen retten til sin nye bolig.

I dag er processen for en tinglysning blevet digitaliseret, og et skøde er i dag et elektronisk dokument, som oftest bliver underskrevet af køber og sælger med deres NemID. Når skødet er underskrevet digitalt, sendes til det Tinglysningsretten. Visse skødetyper kræver en manuel behandling af en medarbejder fra Tinglysningsretten. Dog tinglyses langt de fleste skøder direkte elektronisk, og selve tinglysningen foregår altså uden de store bureaukratiske forhindringer og besværligheder – vel at mærke hvis skødeskrivningen er gennemarbejdet og professionelt udfærdiget.

Der findes både endelige og betingende skøder. Et betinget skøde er et skøde med nogle fastsatte betingelser for, at handlen kan gennemføres. Betingelsen kan både være fra købers og sælgers side. Betingede skøder bruges ikke ofte, og hvis et betinget skøde tinglyses, vil tinglysningsretten fastsætte en tidsfrist for, hvornår et endeligt skøde skal være tinglyst.

Et endeligt skøde er det mest almindelige, og dette udarbejdes, når alle betingelser for handlen er opfyldt. Når eventuelle forpligtelser på ejendommen er blevet aflyst, kan købesummen blive frigivet til sælger. Et endeligt skøde kan tinglyses direkte. Når tinglysningen er behandlet, vil skødeskriveren – eksempelvis Boligpartneren – modtage besked pr. mail om, at skødet er tinglyst. Herefter vil du være den formelle ejer af ejendommen.

Hvad kræver en skødeskrivning?

Selvom skødeskrivningsprocessen kan se ud som en indviklet og kompliceret opgave, kræver den ikke en stor indsats fra din side, hvis du overlader arbejdet til Boligpartneren. Det eneste du skal stå for, er at oplyse os om adressen på din kommende bolig, CPR-numre og adresser på dig og sælger, dato for overtagelse og boligens købesum. Med udgangspunkt i oplysningerne står vi for skødeskrivningen. Herefter anmeldes skødet til tinglysning.

Hvad koster en skødeskrivning?

Udgifterne til skødeskrivningen består bl.a. af honoraret til os. Du kan se vores priser her. Desuden pålægges der en statslig tinglysningsafgift, som afhænger af købesum, restgæld eller den offentlige ejendomsvurdering.

Du kan også se mere om hvordan vi kan hjælpe med skødeskrivning og hvorfor vi kan tilbyde de bedste skødeskrivning priser her.

Kort ekspeditionstid og fornuftige priser på skødeskrivning

Boligpartneren har været med fra starten af den digitale tinglysning. Vi arbejder altid med kort ekspeditionstid, og tilbyder samtidig konkurrencedygtige priser. 

Kontakt os via kontaktformularen eller ring til os for en uforpligtende samtale og hør nærmere om, hvordan vores skødeskrivning kan hjælpe dig godt i gang med at overtage din nye ejendom.

Læs også:

Vi tilbyder altid en uforpligtende og gratis samtale

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt