Udfærdigelse af købsaftale

Udarbejdelse af skøde

Få hjælp til udarbejdelse af skøde, når du køber en grund eller ejendom

Står du overfor at skulle købe en grund eller ejendom? Så er du sikkert stødt på ordet skøde. Et skøde er det dokument, der viser, at du er den retmæssige ejer af en bolig eller grund. Et skøde skal altid offentliggøres, og det bliver det, når du tinglyser det – altså placerer det i tingbogen.

Der er en lang række krav, der skal overholdes ift. tingslysningsbekendtgørelsen. Hos Boligpartneren har vi mange års erfaring med at udarbejde juridisk korrekte skøder, og vi kan derfor hjælpe dig med at få den bedst mulige købsproces.

Hvad er et skøde – og hvad skal det indeholde?

Det er vigtigt at huske, at et skøde ikke er det samme som en købsaftale. En købsaftale er den kontrakt, der fortæller, at huset nu bliver overdraget til en ny ejer. Et skøde er det dokument, der giver køber ret til den nye bolig, og som opsummerer de oplysninger, der står i købsaftalen. I dag bliver et skøde underskrevet digitalt af både sælger og køber med deres NemID, og herefter sendt til Tinglysningsretten – men hvad skal et skøde indeholde?

  • Navne på både køber og sælger
  • Adresse på den pågældende ejendom
  • Købspris og pantehæftelser
  • Dato for overtagelse
  • Ejendommens officielle vurdering
  • Angivelse af servitutter

Udarbejdelse af skøde kan være en ret omstændig proces, og det kan ikke anbefales at skrive skøde selv, medmindre man har helt styr på, hvad det indebærer. Det er derfor en god idé at få rådgivning fra en erfaren advokat for at sikre, at skødet bliver udarbejdet korrekt.

Vil du læse mere om kravene til skødeskrivning, kan du gøre det her.

Få professionel rådgivning, når du skal udarbejde et skøde

Har du søgt på udarbejdelse af skøde pris, eller pris skøde advokat? Så er du landet det helt rigtige sted. Hos Boligpartneren anbefaler vi altid, at du får assistance af en erfaren og kyndig advokat, når du skal lave et skøde. På den måde undgår du bedst muligt, at der ikke opstår nogle juridiske problemer, når du skal til at overtage din nye bolig. Du kan risikere, at dit skøde ikke bliver godkendt hos Tinglysningen, på grund af de mange faldgrupper der er, hvis du vælger at udarbejde det selv. Dette kan medføre, at det kommer til at tage meget længere tid at få købet af din nye ejendom godkendt og i orden, så du kan blive klar til at flytte.

I sidste ende er det derfor både den sikreste og mest effektive løsning, at få professionel assistance, når skødet skal laves. Med over 25 års erfaring kan Boligpartneren være med til at sikre, at du får den bedste købsproces. Vi har en bred viden om boligkøb og rådgivning, og har samtidig et tæt arbejde med en boligadvokat – du kan altså være sikker på, at dit skøde vil være i sikre hænder hos os.

Betinget og endeligt skøde

Når det kommer til udarbejdelse af skøder, taler man om betingede og endelige skøder. Når et skøde er betinget, betyder det, at der er nogle faste betingelser fra enten sælger eller købers side i forbindelse med at handlen skal gennemføres. Det kan f.eks. være betinget af betalingen af købesummen. Der bliver fastsat en frist af tinglysningsdommeren, og inden dennes udløb, skal der være et endeligt skøde.
Når det betingede skøde er opfyldt, skal der nu laves et endeligt, som herefter igen skal sendes til Tinglysningen. Når det endelige skøde sendes retur fra Tinglysningen, er det købet juridisk gået igennem.

Vil du have hjælp til udarbejdelse af skøde?

Hos Boligpartneren kan vi hjælpe dig gennem et huskøb bedst muligt, ved at hjælpe dig med at udarbejde dit skøde. Udover at kunne hjælpe dig med skødeskrivning, kan vi også rådgive generelt om boligkøb og meget andet.
Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale, hvis du vil høre mere om, hvordan Boligpartneren kan hjælpe dig.

Du finder vores kontaktoplysninger her.

 

Ring mig op

Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Besked er sendt